Smažená Hlíva, hranolky, tatarka.
Smažená Hlíva a hranolky. Hlívu omyjeme, očistíme a rozdělíme na jednotlivé díly. Obalujeme v trojobale, sójová mouka, vejce, strouhanka z Dukanova pečiva. Obalenou hlívu klademe na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě na 180 °C asi 20 minut. Občas obracíme. Z tofu nakrájíme hranolky. Rozložíme je vedle sebe a papírovým ubrouskem je osušíme,...
Pstruh s dýňovými plackami
Filet okořeníme a osmažíme na nepřilnavé pánvi. Dýni Hokaido ve slupce upečeme v troubě do měkka, záleží podle velikosti. Menší se dělá na 180 °C asi 25 – 30 minut. Po upečení vydlabeme dužinu, přidáme vejce a sojovou mouku, můžeme přidat restovanou cibulku. Vše rozmícháme do těstíčka. Dochutíme solí a pepřem. Dají se přimíchat i...
Rybí burger s pečeným česnekem
Rybu pomeleme, nebo na jemno nakrájíme a přidáme vejce. Případně zahustíme trochou strouhanky z Dukanova pečiva, okořeníme a obalíme ve strouhance z Dukanova pečiva. Smažíme bez tuku na nepřilnavé pánvi. Ze zbytku vejce usmažíme placku. Při pečení bulky na burger, přidáme na plech neoloupané stroužky česneku a nakrájenou cibuli. Na tatarskou omáčku použijeme nízkotučný tvaroh,...
Vepřový karbenátek
Z Tofu nakrájíme hranolky. Rozložíme je vedle sebe na papírový ubrousek, dalším ubrouskem je přikryjeme. Něčím ne moc těžkým, ale rovným zatížíme. Používám prkýnko na krájení a na něj půllitr s vodou. Zhruba po 15 minutách ubrousky vyměníme. Opakujeme zhruba třikrát a hranolky vždy otočíme na další stranu. Zbavíme se tak vody v Tofu. Hranolky...
Plněná panenka špenátem a mozzarellou
Panenku očistíme, rozkrojíme na plát a naklepeme. Okořeníme a naklademe vrstvu špenátových listů a na tenké plátky krájenou mozzarellou. Smotáme do rolády a pokud nám nedrží, zajistíme párátky. Pečeme v troubě na 120 °C asi 20 minut, pak přidáme na 180 °C asi 20 minut. Dýni oloupeme, vydlabeme semínka. Nakrájíme na kostky a osolené pečeme...
Bagetka s řízečky
Maso nakrájíme na malé medailonky, osolíme, opepříme. Obalujeme v mouce. vejci a strouhance. Pečeme v troube na 180 °C asi 15 minut. Na tatarskou omáčku použijeme nízkotučný tvaroh, trochu hořtice a kečupu dle chuti, osolíme, opepříme a přidáme na jemno pokrájenou cibulku a sterilovanou okurku.
Párek v rohlíku
Namícháme si těsto na Dukanovo pečivo. Budete potřebovat například vařečku s tlustým držadlem, samozřejmě dřevěnou. Držadlo obalíme mokrým pečícím papírem a směsí na pečivo jí obalíme, aby nám vznikl tvar rohlíku s dírou. Pečeme asi 20 minut na 180 °C, nebo podle barvy do zlatova. Na párek pomeleme, panenku, šunku a cibuli. Přidáme vejce a...
Variace na Pizza rohlík
Smícháme ingredience na těsto a rozetřeme ji na pečícím papíru na tloušťku 4 – 5 mm. Z trochy protlaku, kečupu, oregána a bazalky namícháme směs, kterou placku potřeme. Pak klademe šunku, žampiony a na tenoučké plátky mozzarellu. Srolujeme pomocí pečícího papíru a na konci mokrou rukou spojíme okraj, aby se to nerozjelo. Namočeným nožem krájíme...
Pečivo
Pečivo je základ, mnoho receptů je přímo na Dukanových stránkách, já mám oblíbené Nadýchané housky s vlákninou. Peču si každý den čerstvé v mnoha tvarech podle použití. Tvarovat lze do kulatých, oválných, zahnutých rohlíků až po čtveraté do formičky 10×10 cm na způsob toustového chleba. Všechny suroviny smícháme. Necháme chvilku odstát, aby suché suroviny nasákly...
Toust s uzeným lososem
Na toust, dukanovo pečivo upečeme v hranaté formičce cca 10 x 10 cm. Formičku vyložíme proužkem mokrého pečícího papíru, aby šel výsledný produkt lépe z formy. Po schládnutí nakrájíme na plátky cca 1 cm a opečeme v topinkovači, nebo na sucho na nepřilnavé pánvi. Na křupavé tousty naklademe uzeného lososa, vejce natvrdo a zakápneme nízkotučným...
Shirataki rýže s kuřecím masem.
Pro přípravu Shirataki rýže s kuřecím masem nejprve důkladně propláchneme Shirataki ve studené vodě. Shirataki rýži vaříme v osolené vodě s podravkou, nebo ve vývaru, po dobu minimálně 10 minut. Po uvaření je opět propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Následně všechny ingredience nakrájíme na tenké proužky. Na horké teflonové pánvi osmahneme nakrájené maso spolu...
Pstruh s dýňovými plackami
Filet okořeníme a osmažíme na nepřilnavé pánvi. Dýni Hokaido ve slupce upečeme v troubě do měkka, záleží podle velikosti. Menší se dělá na 180 °C asi 25 – 30 minut. Po upečení vydlabeme dužinu, přidáme vejce a sojovou mouku, můžeme přidat restovanou cibulku. Vše rozmícháme do těstíčka. Dochutíme solí a pepřem. Dají se přimíchat i...
Pstruh s Kedlubnovým bramborákem
Filet okořeníme a osmažíme na nepřilnavé pánvi. Oloupanou kedlubnu nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme a promícháme. Necháme asi 15 minut odstát a pak ze směsi vymačkáme tekutinu. Přidáme vejce, majoránku, pepř a v případě potřeby trochu sojové mouky, aby byla směs kompaktnější. Smažíme bez tuku na nepřilnavé pánvi.
Vaječná omeleta
Vejce rozšleháme, okořeníme, přidáme nakrájené žampiony a smažíme na sucho na nepřilnavé pánvi. Zdobíme jarní cibulkou a servírujeme s křupavou bagetkou.
Rybí burger s pečeným česnekem
Rybu pomeleme, nebo na jemno nakrájíme a přidáme vejce. Případně zahustíme trochou strouhanky z Dukanova pečiva, okořeníme a obalíme ve strouhance z Dukanova pečiva. Smažíme bez tuku na nepřilnavé pánvi. Ze zbytku vejce usmažíme placku. Při pečení bulky na burger, přidáme na plech neoloupané stroužky česneku a nakrájenou cibuli. Na tatarskou omáčku použijeme nízkotučný tvaroh,...
Vepřový karbenátek
Z Tofu nakrájíme hranolky. Rozložíme je vedle sebe na papírový ubrousek, dalším ubrouskem je přikryjeme. Něčím ne moc těžkým, ale rovným zatížíme. Používám prkýnko na krájení a na něj půllitr s vodou. Zhruba po 15 minutách ubrousky vyměníme. Opakujeme zhruba třikrát a hranolky vždy otočíme na další stranu. Zbavíme se tak vody v Tofu. Hranolky...
Kuřecí špíz, kedlubnové bramboráčky.
Oloupanou kedlubnu nastrouháme a osolíme, necháme odležet asi 15 minut, pak vymačkáme tekutinu. Přidáme vejce, česnek, majoránku, sůl a pepř. Je li potřeba zahustit směs, přidáme sójovou mouku. Smažíme na sucho na nepřilnavé pánvi. Na špízy si nakrájíme a okořeníme kuře, žampiony, cuketku, cibuli a šunku. Napícháme a okořeníme dle chuti a smažíme.
Otrubové lívance
Smícháme ovesné otruby, sójovou mouku, nízkotučný jogurt, prášek do pečiva, mléko a vejce. Můžeme kápnout vanilkové a karamelové aroma a osladíme dle chuti umělým sladidlem. Smažíme lívance na nepřilnavé pánvi na sucho. Hotové vrstvíme a promazáváme je Proteinelou bez cukru. Nahoře zdobíme přislazeným tvarohem a hoblinkami čokolády s maximálním obsahem kakaa.
Smažený rybí filet
Vykostěný filet z čerstvého pstruha osolíme, opepříme a obalíme v kukuřičném škrobu. Zprudka smažíme na nepřilnavé pánvi cca 5 minut na straně s kůží. Z druhé strany cca 2 minuty. Prolisovaný česnek smícháme s nízkotučným jogurtem. Podáváme s čerstvým Dukanovým pečivem.
Rybí burger po Dukanovsku
Dukanovo pečivo upečeme do tvaru kulaté burger bulky. Můžeme posypat sezamovým semínkem. Rybí filet osolíme, opepříme popřípadě použijeme koření dle chuti. Obalíme v kukuřičné mouce (není nutné) a smažíme na rozpálené nepřilnavé pánvi cca 4 minuty na každé straně, nebo až bude krusta křupavá. Záleží kolik ryba pustí šťávy. Plátek šunky osmahneme na pánvi bez...
Pomazánka s uzeného lososa
Pomazánka s uzeného lososa Všechny ingredience nakrájíme a smícháme. Podáváme na čerstvém Dukanovu pečivu.
Toust s uzeným lososem
Na toust, dukanovo pečivo upečeme v hranaté formičce cca 10 x 10 cm. Formičku vyložíme proužkem mokrého pečícího papíru, aby šel výsledný produkt lépe z formy. Po schládnutí nakrájíme na plátky cca 1 cm a opečeme v topinkovači, nebo na sucho na nepřilnavé pánvi. Na křupavé tousty naklademe uzeného lososa, vejce natvrdo a zakápneme nízkotučným...
Krémová polévka z dýně Hokaido
Způsob přípravy: Vaření
Dýni Hokaido oloupeme a zbavíme semínek. Nakrájíme na kousky cca 2-3 cm. Vaříme do měkka buď ve vývaru, nebo v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat. Uvařenou dýni rozmixujeme do krémové konzistence. Je li kaše hustá, ředíme vývarem, nebo vodou ve které jsme dýni vařily. Osolíme a opepříme dle chuti. Podáváme se lžící nízkotučného jogurtu...
Brokolicová krémová polévka s krutony
Brokolicová krémová polévka s křupavými krutony Brokolici umyjeme a rozdělíme na části. Vaříme v osolené vodě do měkka. Cibulku nakrájenou na jemno osmahneme na sucho na nepřilnavé pánvi. Uvařenou brokolici slijeme a s usmaženou cibulkou rozmixujeme do krémové hustoty. Můžeme v případě potřeby zředit vodou ve které jsme vařily brokolici. Osolíme a opepříme dle chuti....
Kuřecí plněná rolka
Kuřecí plněná rolka: Květák omyjeme a rozdělíme na menší růžičky. Vaříme do měkka v osolené vodě. Slijeme a rozmixujeme tyčovým nebo normálním mixerem na pyré. Osolíme případně opepříme. Dýni oloupeme, vydlabeme semínka. Nakrájíme na kostky a osolené pečeme v troubě na pečícím papíru než změkne, asi 20 minut na 180 °C. Upečenou dýni můžeme dochutit kořením...
Kuřecí závitek se šunkou a mozzarellou
Květák omyjeme a rozdělíme na menší růžičky. Vaříme do měkka v osolené vodě. Slijeme a rozmixujeme tyčovým nebo normálním mixerem na pyré. Osolíme případně opepříme. Jemně nakrájenou cibulku restujeme na sucho na nepřilnavé pánvi a ozdobíme jí květákové pyré. Umyté a očištěné kuřecí prsa rozkrojíme na plát, naklepeme. Osolíme a opepříme. Šunku rozložíme přes celý...
Koprovka s noky
Koprovka s noky. Na noky smícháme 1 vejce, 3 lžíce ovesných otrub, 2 lžíce tvarohu a 1 lžíci kukuřičného škrobu. Noky můžeme tvarovat 2 lžičkami do tvaru, nebo z misky nabíráme na lžičku a druhou seškrábneme do vařící vody. Vaříme dokud nevyplavou zhruba 2 minuty. Na koprovku prohřejeme nízkotučné mléko, zahustíme kukuřičným škrobem, osolíme. Přidáme...
Shirataky rýže s krevetami a Tofu
Kategorie: Mořské plody, Shirataky
Shirataky rýži propláchneme a dáme vařit do osolené vody na 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Cibulku, česnek a Tofu nakrájíme a restujeme. Přidáme krevety, jakmile jsou růžové, přidáme drcená rajčata, která necháme změknout. Nakonec přidáme petrželku a rýži. Jakmile se rýže s krevetami prohřeje, promícháme a podáváme.
Houbová omáčka s noky
Na noky smícháme 1 vejce, 3 lžíce ovesných otrub, 2 lžíce tvarohu a 1 lžíci kukuřičného škrobu. Houbová omáčka by neměla být řídká. Noky můžeme tvarovat 2 lžičkami do tvaru, nebo z misky nabíráme na lžičku a druhou seškrábneme do vařící vody. Vaříme dokud nevyplavou zhruba 2 minuty. Na omáčku prohřejeme nízkotučné mléko, přidáme namočené...
Kuře na paprice a Shirataky rýže
Na kuře na paprice si Shirataky rýži propláchneme a dáme vařit do osolené vody na 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Maso nakrájíme a osolené a opepřené restujeme, na konec přidáme papriku a ještě chvilku restujeme. Přidáme vývar, trochu mléka a zahustíme kukuřičným škrobem.