Vepřový karbenátek
Z Tofu nakrájíme hranolky. Rozložíme je vedle sebe na papírový ubrousek, dalším ubrouskem je přikryjeme. Něčím ne moc těžkým, ale rovným zatížíme. Používám prkýnko na krájení a na něj půllitr s vodou. Zhruba po 15 minutách ubrousky vyměníme. Opakujeme zhruba třikrát a hranolky vždy otočíme na další stranu. Zbavíme se tak vody v Tofu.
Hranolky pak okořeníme směsí "Farmářské brambory". Pečeme v troubě na pečícím papíru zhruba 20 minut na 180 °C. Občas hranolky otočíme, nebo promícháme.
Maso pomeleme s cibulí. Okořeníme dle chuti, přidáme vejce. Smažíme na pánvi bez tuku.
Porce:
1
výnos(y)
Čas přípravy:
15
minut(y)
Čas vaření:
20
minut(y)
Celkový čas:
35
minut(y)
Přísady
-
Tofu neochucené
-
Koření farmářské brambory
-
Vepřové maso libové
(panenka)
-
Vejce
-
Cibule