Vanilková roláda
Na recept vanilková roláda si z bílků vyšleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáme postupně sladidlo, vanilkové aroma a nakonec kypřící prášek.
Těsto rozetřeme na pečící papír na plechu a pečeme v předehřáté troubě 8 min. na 180°C.
Po vytažení ještě za tepla zabalíme, rozbalíme a zase znovu zabalíme jako roládu. Zarolované těsto necháme vychladnout.
Náplň je dietní jahodová marmeláda bez cukru.
Porce:
1
výnos(y)
Čas přípravy:
15
minut(y)
Čas vaření:
20
minut(y)
Celkový čas:
35
minut(y)
Přísady
-
6
qt
Bílek
-
2
tbsp
Umělé sladidlo
-
1/2 sáčku
Kypřícího prášku
-
Vanilkové aroma
-
Jahodová marmeláda bez cukru