Vanilková roláda

Na recept vanilková roláda si z bílků vyšleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáme postupně sladidlo, vanilkové aroma a nakonec kypřící prášek. Těsto rozetřeme na pečící papír na plechu a pečeme v předehřáté troubě 8 min. na 180°C. Po vytažení ještě za tepla zabalíme, rozbalíme a zase znovu zabalíme jako roládu. Zarolované těsto necháme vychladnout. Náplň je dietní jahodová marmeláda bez cukru.
Porce: 1 výnos(y)
Čas přípravy: 15 minut(y)
Čas vaření: 20 minut(y)
Celkový čas: 35 minut(y)
Přísady
  • 6 qt Bílek
  • 2 tbsp Umělé sladidlo
  • 1/2 sáčku Kypřícího prášku
  • Vanilkové aroma
  • Jahodová marmeláda bez cukru