Pečivo
Pečivo je základ, mnoho receptů je přímo na Dukanových stránkách, já mám oblíbené Nadýchané housky s vlákninou. Peču si každý den čerstvé v mnoha tvarech podle použití. Tvarovat lze do kulatých, oválných, zahnutých rohlíků až po čtveraté do formičky 10x10 cm na způsob toustového chleba.
Všechny suroviny smícháme. Necháme chvilku odstát, aby suché suroviny nasákly vlhkost a směs byla tužší. Po té ručně tvarujeme na plech s pečícím papírem. Pokud se směs moc lepí na ruce, můžeme si je namočit.
Pečeme asi 20 minut na 180 °C, já peču podle barvy do zlatova.
Pečivo tvaruji do kulatých i čtveratých kovových formiček průměru asi 10 cm, vyložených namočeným pečícím papírem. Čtveraté na toustový chleba, kulaté na bulku na burger. Můžete tvarovat dle fantazie. Zahnuté rohlíčky, dlouhé rovné, styl bagety atd.
Můžeme posypat například lněnými nebo sezamovými semínky, kmínem, mákem, hrubozrnou solí atd.
Porce:
1
výnos(y)
Čas přípravy:
5
minut(y)
Čas vaření:
20
minut(y)
Celkový čas:
25
minut(y)
Přísady
-
1
qt
Vejce
-
2
tbsp
Nízkotučného tvarohu
-
2
tbsp
Ovesných otrub
-
1
tbsp
Pšeničných otrub
(pouze v případě, je li směs řídká)
-
1/2 sáčku
Prášku do pečiva
-
1
tbsp
Psília
-
1
dash
Soli
-
1
dash
Sušený česnek
(dle chuti)
Instrukce
-
1 vejce / 1 egg
-
2 polévkové lžíce ovesných otrub / 2 tbps oat bran
-
1 polévková lžíce Psyllium / 1 tbps psyllium
-
2 polévkové lžíce odtučněný tvaroh / 2 tbps low fat cottage cheese
-
promícháme / mixed
-
sůl / salt
-
1 lžička chlebové koření (kmín, koriandr, fenykl, anýz) nebo sušený česnek / 1 tsp bread spices (cumin, coriander, fennel, anise) or dried garlic
-
promícháme / mixed
-
1 lžička prášku do pečiva / 1 tsp baking powder
-
promícháme / mixed
-
dáme do formy / we put it in shape
-
mokrým nožem uděláme zářezy / cut with a wet knife
-
pečeme / bake 20 min - 200 ˚C
-
dobrou chuť / enjoy your meal