Tousty z Dukanova pečiva
Tousty plníme dle chuti v rámci povolených surovin a klasicky zapečeme v toustovači. Já nejraději s uzeným lososem, vařeným vejcem a mozarellou.
Přírodní rybí filet se šunkou a brokolicí
Brokolici umyjeme a rozdělíme na malé růžičky. Vaříme v osolené vodě na skus, nebo jak má kdo rád. Uvařenou brokolici slijeme, osolíme a trochu pomačkáme vidličkou, ale ne úplně na kaši. Šunku nakrájíme na kousky a smažíme na pánvi společně s rybím filetem. Filet osolíme, opepříme a smažíme na rozpálené nepřilnavé pánvi zhruba 4 minuty...
„Smažené“ žampiony, hranolky a tatarská
Z tofu nakrájíme hranolky. Rozložíme je vedle sebe na papírový ubrousek, dalším ubrouskem je přikryjeme. Něčím ne moc těžkým, ale rovným zatížíme. Používám prkýnko na krájení a na něj půllitr s vodou. Zhruba po 15 minutách ubrousky vyměníme. Opakujeme zhruba třikrát a hranolky vždy otočíme na další stranu. Zbavíme se tak vody v tofu. Hranolky...
Rybí filet v trojobalu a hranolky z tofu
Z tofu nakrájíme hranolky. Rozložíme je vedle sebe na papírový ubrousek, dalším ubrouskem je přikryjeme. Něčím ne moc těžkým, ale rovným zatížíme. Používám prkýnko na krájení a na něj půllitr s vodou. Zhruba po 15 minutách ubrousky vyměníme. Opakujeme zhruba třikrát a hranolky vždy otočíme na další stranu. Zbavíme se tak vody v tofu. Hranolky...
Brokolicová krémová polévka s krutony
Brokolicová krémová polévka s křupavými krutony Brokolici umyjeme a rozdělíme na části. Vaříme v osolené vodě do měkka. Cibulku nakrájenou na jemno osmahneme na sucho na nepřilnavé pánvi. Uvařenou brokolici slijeme a s usmaženou cibulkou rozmixujeme do krémové hustoty. Můžeme v případě potřeby zředit vodou ve které jsme vařily brokolici. Osolíme a opepříme dle chuti....
Rybí burger po Dukanovsku
Dukanovo pečivo upečeme do tvaru kulaté burger bulky. Můžeme posypat sezamovým semínkem. Rybí filet osolíme, opepříme popřípadě použijeme koření dle chuti. Obalíme v kukuřičné mouce (není nutné) a smažíme na rozpálené nepřilnavé pánvi cca 4 minuty na každé straně, nebo až bude krusta křupavá. Záleží kolik ryba pustí šťávy. Plátek šunky osmahneme na pánvi bez...
Krémová polévka z dýně Hokaido
Způsob přípravy: Vaření
Dýni Hokaido oloupeme a zbavíme semínek. Nakrájíme na kousky cca 2-3 cm. Vaříme do měkka buď ve vývaru, nebo v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat. Uvařenou dýni rozmixujeme do krémové konzistence. Je li kaše hustá, ředíme vývarem, nebo vodou ve které jsme dýni vařily. Osolíme a opepříme dle chuti. Podáváme se lžící nízkotučného jogurtu...
Smažený rybí filet
Vykostěný filet z čerstvého pstruha osolíme, opepříme a obalíme v kukuřičném škrobu. Zprudka smažíme na nepřilnavé pánvi cca 5 minut na straně s kůží. Z druhé strany cca 2 minuty. Prolisovaný česnek smícháme s nízkotučným jogurtem. Podáváme s čerstvým Dukanovým pečivem.
Zapečené Shirataki nudle s rajčaty
Shirataky nudle propláchneme studenou vodou. Nudle dáme vařit do osolené vody alespoň na 10 minut. Po uvaření je opět propláchneme a necháme okapat. Cibulku, česnek a šunku nakrájíme na kousky a restujeme na nepřilnavé pánvi bez tuku. Jakmile je vše restované, přidáme drcená rajčata, osolíme, opepříme a ještě chvilku necháme podusit, než rajčata trochu povolí....
Toust s uzeným lososem
Na toust, dukanovo pečivo upečeme v hranaté formičce cca 10 x 10 cm. Formičku vyložíme proužkem mokrého pečícího papíru, aby šel výsledný produkt lépe z formy. Po schládnutí nakrájíme na plátky cca 1 cm a opečeme v topinkovači, nebo na sucho na nepřilnavé pánvi. Na křupavé tousty naklademe uzeného lososa, vejce natvrdo a zakápneme nízkotučným...