Hledat recept

Klíčové slovo

86recept(y) nalezen(y)

Kuřecí nugety a květáková kaše

Kuřecí prsa naporcujeme, osolíme a opepříme. Obalujeme v sójové mouce, vejci a strouhance z Dukanova pečiva. Pečeme na 200 ˚C cca 15 minut (do zlatova). Květák uvaříme, rozmixujeme, osolíme, opepříme, dochutíme kořením Farmářské brambory, zdobíme pažitkou.

Květák a hranolky

Květák rozdělíme na středně velké růžičky, opláchneme a vaříme v osolené vodě do poloměkka. Po uvaření a vychladnutí obalujeme v sójové mouce, vejci a strouhance z Dukanova pečiva.  Šmakouna nakrájíme na hranolky a okořeníme směsí Americké brambory. Pečeme společně na 180 – 200 ˚C do zlatova, občas vše otáčíme.

Vepřová panenka s dýňovou kaší.

Dýni Hokaido oloupeme a nakrájíme zhruba na 3 cm kousky, posypeme kořením Pečené brambory a pečeme v troubě na cca 200 ˚C dokud nezměkne, současně pečeme okořeněnou panenku dle chuti. Jakmile je dýně měkká, rozmixujeme ji s trochou odtučněného mléka, zdobíme pažitkou. Než si připravíme kaši, panenka se nám dopeče.

Tuňák, zeleninová Shirataky rýže a pepřová omáčka

Shirataky rýži scedíme, propláchneme a necháme okapat. Rýži vaříme v osoleném vývaru cca 10-15 minut. Po uvaření opět scedíme a necháme okapat. Na nepřilnavé pánvi restujeme na kousky nakrájenou červenou papriku, po 2 minutách přidáme nakrájenou cibulovou nať a nakonec okapanou Shirataky rýži, osolíme a opepříme a společně vše prohřejeme. Filet tuňáka osolíme a opepříme...

Dušené kuřecí na žampionech a Shirataki

Shirataky nudle propláchneme a necháme v sítku okapat. Nudle vaříme v osolené vodě, nebo ve vývaru zhruba 10-15 minut. Po uvaření opět scedíme a necháme okapat. Nakrájenou cibuli restujeme na nepřilnavé pánvi bez tuku. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme žampiony a maso.  Jak se maso zatáhne, přilijeme vývar a 10 minut necháme provařit. Dochutíme solí a...

Smažený pstruh s dýňovými smaženkami

Dýni Hokaido ve slupce upečeme v troubě do měkka, záleží podle velikosti. Menší se dělá na 180 °C asi 25 – 30 minut. Po upečení vydlabeme dužinu, přidáme vejce a sojovou mouku a trochu nastrouhaného uzeného Tofu. Vše rozmícháme do těstíčka. Dochutíme solí a pepřem. Dají se přimíchat i bylinky, například listy šalvěje jsou super. Smažíme...

Slávky a Shirataky nudle

Shirataky nudle propláchneme a dáme vařit do osolené vody na 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Slávky umyjeme, otevřené a prasklé vyhodíme. Do vyšší nepřilnavé pánve dáme restovat cibulku, po chvilce česnek. Přidáme slávky, zalijeme trochou bílého vína a zakryjeme pokličkou. Necháme dusit v páře asi 5 minut. Slávky se otevřou, ty co ne vyhodíme....

Slávky s pečivem

Slávky umyjeme, otevřené a prasklé vyhodíme. Do vyšší nepřilnavé pánve dáme restovat cibulku, po chvilce česnek. Přidáme slávky, zalijeme trochou bílého vína a zakryjeme pokličkou. Necháme dusit v páře asi 5 minut. Slávky se otevřou, ty co ne vyhodíme. Přidáme drcená rajčata a ještě asi 5 minut povaříme. Před podáváním přidáme petrželku a promícháme. Podáváme...

Shirataky s lososem a brokolicí

Shirataky nudle propláchneme a dáme vařit do osolené vody na 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Brokolici nakrájíme na malé růžičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat. Předem si zvlášť připravíme trochu nízkotučného mléka a trochu na jemno nastrouhaného uzeného Tofu, které ještě rozmačkáme na kaši. Mléko s Tofu prohřejeme. Mléka opravdu jen...

Losos se špenátem

Nachystáme si směs z vejce, tvarohu a otrub. Je to základ na pečivo bez prášku do pečiva. Tuto směs rozprostřeme na pečící papír v tloušťce asi 3 mm. poklademe špenátem a doprostřed položíme osolený a opepřený filet lososa. Směs je sice přilepena na papír, ale i tak jde filet krásně obalit. Přebytečné části odřízneme. Pečeme...